Information om COVID-19

Tryghed på Hotel Faaborg Fjord under COVID-19

Læs mere her

De varmeste hilsner fra alle os på
Hotel Faaborg Fjord

Husk at du kan bruge dit gavekort fra
Small Danish Hotels hos os

FØRSTE PARKET TIL DET SYDFYNSKE ØHAV

EGEN STRAND!
Et hotel på Sydfyn ser dagens lys

Historien om Hotel Faaborg Fjord

Hotel Faaborg Fjord er i sandhed en geografisk, historisk og kulturel perle. I dag står hotellet flottere end nogensinde, og med sine historiske vingesus byder Hotel Faaborg Fjord dig hjerteligt velkommen til et ophold skabt af både fortidens eventyrlige minder og nutidens lukrative modernitet.

En driftig ung mand

Tilbage i 1808 satte en driftig ung mand sig for at påbegynde en helt særlig historie på en idyllist matrikel ud til det sydfynske øhav. Her opførte han en bindingsværksejendom med drømmen om at drive et livligt landbrug og samtidig brødføde sig som kroejer af Røde Kro.

Hver dag vågnede han til friske vinde fra fjorden, saftfulde dufte fra skoven og et solidt underlag af sydfynsk muld. Med tiden blev Røde Kro ganske populær i Faaborg og opland, fordi tilrejsende til Faaborgs markeds- og torvedage altid kunne fornøje sig med læskende drikke og sveddryppende danse på den vitale matrikel.

De lokale faaborgensere måtte også se nærmere på den lokale herlighed, og snart blev Røde Kro og dets omgivelser en lokal perle for byens folk. Ikke blot som et festligt samlingspunkt, men også som et yndet udflugtsmål for familier, kærestepar og hundeluftere. Det var ikke kun den driftige unge mand, som havde fået blik for de smukke omgivelser.

 

Error loading MacroEngine script (file: Galleri.cshtml)
-

Et sted for
visioner og drømme

Da århundredeskiftet meldte sin ankomst, måtte bindingsværkbygningen lade livet til fordel for nye visioner og drømme. I 1914 skød flere nye bygninger op på matriklen, herunder den charmerende Villa Horseløkke, som til stadighed står rankt på matriklen og afkaster fantastiske minder fra en svunden tid.

I mange årtier blev stedet brugt til både landbrug, som et sommerpensionat, til opdræt af svin, et cykelværksted og et væld af andre foretagender.

Den driftige unge mand endte sine dage i de friske vinde fra fjorden, i de saftfulde dufte fra skoven og som en del af den sydfynske muld. Efterhånden som årene gik, stilnede også matriklens mangfoldige foretagender hen.

En dag besluttede man sig for at nedrive alle bygningerne, på nær Villa Horseløkke, for derefter at skabe nyt liv ved at opføre en servicestation og en bilforretning.

Hotel Faaborg Fjord
ser dagens lyd

1960’erne blev årtiet for babyboomet, ungdomsoprøret og beatmusikken, men hvad der også begyndte at spire, var Hotel Faaborg Fjord. I 1960 blev stedet købt af dansk-afrikaneren Peter Horn, som forvandlede servicestationen til en rekreativ oase.  I 1981 så Hotel Faaborg Fjord for første gang dagens lys.

Matriklen har haft skiftende ejere, som alle har brugt deres dage i de friske vinde fra fjorden. I takt med ejernes forskellige drømme og visioner har Hotel Faaborg Fjord taget fantastisk form.

Kapacitet og faciliteter er ekspanderet, mens den nu hundrede år gamle Villa Horseløkke står stolt og rank, solidt plantet i den sydfynske muld.

-
-

En moderne perle
med historiske vingesus

I 2020 gennemgik Hotel Faaborg Fjord en omfattende renovering. Både Villa Horseløkke og hotellet står i dag flottere end nogensinde, og med sine historiske vingesus byder Hotel Faaborg Fjord dig hjerteligt velkommen til et ophold skabt af både fortidens eventyrlige minder og nutidens lukrative modernitet.

Du finder Hotel Faaborg Fjord tre kilometer fra Faaborg midtby og 25 minutters kørsel fra motorvejen E20 og Odenses boblende storbyliv. En perfekt lokation, så du både har mulighed for at nyde Faaborgs rolige gemyt og Odenses mange kulturelle tilbud. Vi har nyrenoverede faciliteter ude som inde, og vi åbner dørene på vid gab for konferencer, forretningsgæster, par, børnefamilier, enkeltpersoner og hunde. Desuden har vi flere handicapvenlige konferencelokaler med niveaufri overgange i stueetagen samt et konferencelokale med mulighed for teleslynge.

Vi har 128 unikke værelser. Alle værelser har egen altan eller terrasse, mørklægningsgardiner, badeværelse, hårtørrer og TV. Ligeledes er alle værelserne indrettet med øje for kvalitet og hygge. Med andre ord har vi sørget for både ro og privatliv, så du kan føle dig hjemme fra første sekund og nyde et tiltrængt åndehul fra hverdagens trummerum.

Udforsk
Faaborg Midtby

For at forstå Hotel Faaborg Fjords særegne udvikling, må man også forstå Faaborgs eksistens og temperament. Med det sydfynske øhav i forhaven og Svanninge Bakker i baghaven, kan Faaborg bryste sig med at være et absolut særsyn.

Mellem tårnende bakker finder du byen, som er en af Danmarks ældste og smukkeste købstæder. Byen rummer historiens gang og nutidens kulturelle nysgerrighed. De smalle brostensgader emmer af nøjsomt udvalgte herligheder. Et myldrende caféliv. Unikke specialbutikker. Stokroser i massevis. Og her finder du sydfynsk venlighed og et favnende lokalmiljø, uanset om du er lokal eller nysgerrig gæst.

Som et fantastisk historisk tilbud kan du komme på byvandring med Faaborgs vægtere. Fra 1300-tallet og helt op til 1900-tallet havde vægterne til opgave at holde ro og orden, passe gadebelysningen i byens gader samt at slå lynhurtig alarm i tilfælde af ildebrand eller andre trusler.

For at holde faaborgenserne trygge og rolige sang vægterne et vægtervers ved hvert timeslag. I Faaborg midtby pustes der liv i den gamle vægtertradition igen og igen. Hver aften kl. 20.00 går vægterne fra Klokketårnet, hvorefter du kan følge dem rundt og høre de smukke vægtersange samt de fængende fortællinger om byens historie.

Faaborg er i sandhed en geografisk, historisk og kulturel perle.

-
-
-